söndag 29 september 2013

MFA FA Fallataket

 MFA 8A
 Flight 6C
Old Wood 7A+

Idag gick Sprickan till vänster om David o Goliath. Fallas mest uppenbara linje! Namnet blev MFA och gradförslag 8A. gjorde även en nytt och riktigt fint problem som fick namnet Flight gradförslag 6C. Sanna körde på Old wood och var riktigt nära. Dagen till ära träffade jag två riktigt trevliga klättrare från Österrike. Kommer åka ut hit i veckan då flera riktigt roliga projekt finns kvar! 

fredag 27 september 2013

Boulder meet video !!!

MFA (projekt)


Mister f€#"ing almost

Så känns det, en riktig nästan sänd av detta projekt. Trilla av toppen... Nu har jag betan, orken tröt idag. Riktigt kroppstung avig och ond;)

torsdag 26 september 2013

Mechanical bull 8B Fallataket (projekt)

 Move 2
Move 5

Har länge haft tanken på att försöka mig på att starta David o Goliath där Coronara startar och klättra in i DG Low och upp. Motivationen är på topp efter Boulder meet, Mechanical bull är ett givet tillskott till Fallataket. Problemet bjuder på Jämn hårda move hela vägen och är riktigt hårt att hålla samman. Bästa för söker idag åkte jag av 2 move innan toppen och då återstår det hårdaste på David o Golith :)

tisdag 24 september 2013

Backen

Academy

På vägen till röda väggen finns flera väggar och igår åkte jag ut och gjorde 3 nya problem här.
Academy är den hårdaste, svagt överhängande och feta slopers. Karaktären på väggen är helt olik den vid röda väggen. sektorn fick namnet Backen och ligger uppe på 27Crags.com

söndag 22 september 2013

Boulder Meet 7

 Shauna David och Mina Clinic
 Board Clinic med Ned Feehally (Beastmakermaster)
Test Kicks Oktober Sverige säger Fiveten!!!!

Söndagen blev det clinics med gästerna,ett femtontal kom för att fördjupa sina kunskaper om träning. En hel del användbara tips och otroligt mycket inspiration bjöds det på. De som deltog kommer ha stort utbyte av det de fick lära sig. Kul att se ett par av klubben instruktörer där!!!!!!!!

Boulder Meet 6



Veckan som gått har varit otroligt rolig och mycket inspirerande. Britterna lämnade sitt märke i regionen med 4 Nya problem. Lördagen tillbringade jag på fruberget och jag fick klättra lite vilket kändes otroligt kul! Repeterade Deep Kick, Neds tillskott till fruberget. Under eftermiddagen körde Britterna på Soulfly,ingen send i påsen även om det var nära. Hannes hade en super dag på Falla och fick gjort en rad fina problem,han imponerade stort!!!

fredag 20 september 2013

Boulder meet 5

Mina from stefan rasmussen on Vimeo.



Mina Hannes och Shauna på kontoret!

Hannes imponerar Och kan nu stoltsera med 2 8A i påsen. Han gjorde Mean green och The office Sds. På gröna väggen klättrade Shauna ett nytt problem och det haglade bestigningar!!!

torsdag 19 september 2013

Boulder meet 4

Hannes puman på Rödaväggen

Hannes gästar boulder meet i Västervik och igår körde han på Rödaväggen. Hannes imponerade!!! På eftermiddagen åkte vi till Idö och badade bastu och relaxade lite. förhållandena har varit ypperliga sedan i måndags och prognosen talar för fin fint väder under helgen!

onsdag 18 september 2013

Boulder meet 3

 David testar Indian malabar
 Mina testar Eastcost warrior
 Shauna Niom
 Shauna Coxey David and goliath
Belmez Fridge

Dag 3 Fallataket, David  Ned Ignasio och Shauna fick gjort David o goliath. Shauna och Ned gjorde Niom flash! David och Ned gick Celtic Warrior och Shauna Eastcost Warrior. Ned fick repetera
Indian malabar.

Ignasio fick göra en fin FA med Belmez fridge vilken jag hade äran att göra försöket efter,ännu ett riktigt fint hårt problem på falla. Månne detta vara sveriges mesta vägg från 7C och upp???? Det finns flera hårdare projekt på väggen som väntar på bestigning. och för den som känner sig manad finns ex antal oborstade lättare linjer.  

tisdag 17 september 2013

Boulder meet 1-2

 Pavi Caveman style
 No Kick
 No Kick
Projekt!

Björnblocket och Marstrand igår. Ned gick The office Sds, ståstarten fick repetitioner av både David och Ned. Efter middagen tillbringades på Marstrand Både David och Ned gick Animal akt och Ned fick till Goofhead Variant Flash.
Idag blev det fruberget då huden behöver lite vila. Ned gjorde Fa av sitten Till The Kick. Ny beta på toppen gör original problemet lättare. David och Ignacio repeterade eftermiddagen tillbringades i stora grottan jag testade på ett nytt projekt i vänsterkanten som kommer bli fint!!!! 

lördag 14 september 2013

Solvik

 Sanna på ???
Projekt ???

Sanna jag och barnen åkte upp till Knutby för att kolla in Houdini bloc eventet. Mycket folk i skogen och det var riktigt trevligt! Senare drog vi vidare då jag tidigare varit och kollat in ett ställe nära solvik, med ett riktigt snyggt problem. Vet inte om det är gjort! Sitt start nere till vänster upp via små crimpar utan att använda höger areten. en jugge gick av på problemet och nu är mellan sektionen aningen hårdare och avigare

tisdag 10 september 2013

Grönaväggen

 Greenwave XXX

Tristess variant

Grönaväggen igår, jobbar på att göra Greenwave (den hårdaste av green varianterna med en hög topp- out). Testade även på en variant till Tristess variant, problemet använder starten på Tremor och går snett höger utan att använda sig av gröna lanternan. Tristes har klättrats tidigare via en rövskrapslågtravers in i Gröna lanternan tror den fick graden 7B+...  

lördag 7 september 2013

Lebo/Häggebo

 Dexter 6B
Projekt

Lite nytt i Lebo. Sanna och jag borstade upp 3 nya boulders idag kommer upp på 27crags under kvällen. Testade lite på aret projektet... http://27crags.com/crags/lebo/topos/andra-sidan-2 

torsdag 5 september 2013

Vo-Stenarna !

 Sanna Sticks 6A
Go all day

Körde en hel trave med problem på Vo. Jim och Christoffer har gjort ett jätte jobb med att rensa upp en massa klassiker! Själv drog jag mitt strå till stacken genom att röja upp sitten till Go all day som fått en mindre sten pyramid byggd under sig. Nu är den tillbaka till sitt forna jag!

onsdag 4 september 2013

söndag 1 september 2013

Volvo helg på Skobes i Västervik

 Daniel Abrahamsson
VD:n testar säkerheten

Öppet helg hos Skobes i Västervik med presentation av Volvo 2014. Västervik climbing var inbjudna för att hålla lite tävling i slackline. Under lördagen korades tvåan i tävlingen hon gick fyra meter. Hon heter AgnesViberg. Under söndagen fortsatte tävlingen. Kristoffer Höglund gick 8 Vändor på linan och tog hem segern. Helgen var i övrigt fulltecknad med arrangemang. Mitt intryck av helgen var att Skobes lyckades otroligt bra med att få dit kunder och fler än en blev lycklig ägare till en ny eller begagnad bil. Inte alla testade Slackline men jag tror att en och annan kommer fixa upp en övningslina i trädgården. Maximum fun with alot of self abuse, passar väl alla som gillar att tävla med sig själva!
Kort och gott en kul helg!!!