torsdag 31 oktober 2013

onsdag 30 oktober 2013

lördag 26 oktober 2013

Midtown outbush Lysingsbadet


6C Fa

Gårdagen bjöd på varmt väder, febrig och förkyld men med lust för att klämma lite sten drog jag ut och gjorde lite lättare bestigningar. Det roliga med denna sektor på Lysingsbadet är att det ligger nära stan och innehåller en hel rad med magnifika sloper problem. lade upp lite nytt på 27crags.com

lördag 19 oktober 2013

Video från dagen !


Nytt projekt 1 from stefan rasmussen on Vimeo.

Nya projekt !

 Fleur de Sel (projekt)
Kaos (Projekt)

Idag åkte jag till Lysingsbadet eller en del av det,hittade en ny sektor . Borstade upp två riktigt fina linje idag. Båda fick sig ett par försök. Moven gjorda, Båda har unika move, den ena tak med knä lås och brytiga move. Den andra mega feta granit slopers. båda ligger i trakten av 7C+/8A

fredag 18 oktober 2013

Viborg nya block vid Solstadström

 Propeller 7C

Hittar mer och mer söder om Västervik. Idag åkte jag till Viborg nära Solstadstöm och fick göra ett av mina projekt där.

måndag 14 oktober 2013

Mommehål II Fa

Höst
 Maha kali Sds 7A+
 Suntour 8A 
 Suntour 8A

Två nya problem idag! Suntour 8A och Maha kali Sds 7A+ om nu graden stämmer vill säga!
Aret projektet gick på första idag och graden kanske ska sättas efter det? Nä jag har provat förr och vet vad jag ska göra!!! 
En del problem får så konstiga kommentarer! 8A till 7B+ och någon konstig anekdot i jämförelse mellan enskilda move. Ofta move som testas tidigare! Nä jag brukar sällan ha en åsikt då jag repeterar problem,kanske för att jag anser att det inte handlar om en åsikt utan mer om ett påstående och ska man kliva runt på jorden och göra påståenden så är det nog bra att ha lite på fötterna:)

söndag 13 oktober 2013

Kramnäs på jakt efter tak!

Familjen har varit i Köping över helgen. Lördagen hade Sanna ordnat med ett Spa besök i Färna. Spa sviten,champagne och massage stod på schemat. Otroligt skönt och rekommenderas varmt.

Som alltid bjuder det upp för lite klättring och vi körde vägen över Flen för att kolla in ett par tak som ligger uppe på 27crags.com letandet gav ingen utdelning och där markern för blocket ligger finns en av landets plattaste åkrar.

Vi drog vidare till en annan sektor med ett par stora block. Vid parkeringen mötte vi Sammy och Emese. Sammy hade nyss satt upp ett nytt problem som fick bli dagen problem för min del. ett par tarvliga försök på starten med en beta som inte funkade och sten kvalitet som är av den vassare typen resulterade i att detta fick bli dagen problem! Hittade en beta som funkade och fick gjort den. Dalle and the pacific rim job var namnet och jag tippar på 7C+. Sanna fick klättrat en eminent 7A som heter King line. Ibland är det bra att inte veta vad man kör på då det kan sätta käppar i hjulen...

Den tråkiga sidan med Kramnäs och den här sektorn är mark ägaren vilja att förvandla skogen till något taget ur en krigs film från andra världskriget. Området behöver ett par år på sig för att återhämta sig från  skövlingen. Blocken ligger nu exponerade för solen och vintern lämpar sig nog bäst för besök.



onsdag 9 oktober 2013

Gröna väggen och Big red buddha projektet !



 Yorkie 7C+

Big red buddha (project)

Idag blev det röda väggen och ett projekt som finns i närheten. Fick repetera Neds problem 7C och Yorkie 7C+ Riktigt skönt att plocka Yorkie i påsen då jag pillat på toppen ända sedan flash försöket. Trots sliten hud och trött kropp så funkade det idag. Gröna väggen har flera projekt och ett av dem rensades upp idag Projekt namn blev Big red Buddha då formen på stenen liknar en sittande Buddha, mer kommer!

tisdag 8 oktober 2013

Mommehål II




Hoppas dessa bilder kan inspirera. Mommehål 2 riktigt fint nära stan och med en bra blandning i alla grader. Det finns mera i närheten. Hörtingerum ligger nära och även där finns ett antal riktigt fina problem!

måndag 7 oktober 2013

VO stenarna


Vo idag Gick Go all day left. Jag använde icke konventionella metoder för att komma i bra position i Starten och lyckades med en snabb Bestigning trots att Bouldern dröp av fukt.

Reggar ingen bestigning då jag enl mitt tycke inte gjort problemet. Positionen är helt off om man startar sittande på en pad. Defenitionen av originalet är solklar! Sen kan folk tvista om graden hit och dit,för mig är det otroligt mycket lättare och inget jag vill kalla ett boulder problem!

Gjorde även en helt meningslös variant ut höger bara för sakens skull!!!

torsdag 3 oktober 2013

Falla för alla !

Falla från rätt vinkel! BRANT!!!

 Projekt 8A

Gårdagen tillbringandes vid falla. Väggen är väl bäst om man klättrar 7C och upp. Just nu håller jag och Sanna på och utveckla en vägg till höger med ett 10 tal problem från 6B---- Vilket kommer bli ett roligt tillskott. Väggen är lika brant som det som redan är utvecklat och ligger 15 meter till höger om den nu utvecklade sektorn. Även här finns ett par fina projekt Mechnical bull och MFA Sds båda troligtvis 8B. Stefan och Bernhard gjorde sin sista dag i Västervik och kommer snart tillbaka. De efterlämnade en hel dröse med projekt... Bernhard bor väldigt nära Malatal Österike och jag blir otroligt sugen på en resa dit då han beskriver det:) Dessa ytterst trevliga österrikare erbjöd husrum och trevligt sällskap så kanske!!!

onsdag 2 oktober 2013

Marstrand utan fotfjong med goda intentioner !!!




Idag fick jag äntligen lite tid och åka o köra på Living sacrifice vänster varianten av Roots. Mötte upp med Bernhard och Stefan från Österike som varit i skogarna en vecka nu. Gick mitt projekt för dagen fort. Både bernhard och Stefan hade testat och vi tjattrade lite om graden. Som alltid,vi tre blev rörande ense om att den troligtvis har samma grad som Roots. Oavsett beta på mitten... Jimmy Karlsson mannen med hyper känsla för grader hade ju föreslagit 7B efter lite trix på mitten... Hör o häpna 4 Grad snäpp från ursprungsgraden... Weird!!! Vidare var vi rörande ense om att om man nu vill förolämpa och göra människor sura så är nog 7B rätt grad:) JAG TYCKER 7C/+ Ska man nu överhuvudtaget föreslå en grad så ska den väl ha någorlunda rimliga perspektiv? Det har i mångt och mycket snackats om FA grader hit och dit... Lika stort ansvar har väl den som repeterar??? Det står ju var o en fritt om man vill skapa Kaos eller inte !!! Ser det inte som helt logiskt att ha denna som 7B och problem som Rinestone som 8A då dessa känns ganska lika... Samma gäller mellan Roots och Living sacrifice!!! Listan kan göra lång.
 INTENTIONERNA BLIR SÅ UPPENBARA!!!! Poängterar även att Fa gjordes utan fotfjongar och Vänster häl vilket avsevärt påverkar graden, Kanske hade varit på sin plats att poängtera. Å andra sidan så kan man ju då inte braga så mycket med hur lätt det var... Ger mig tusan på att den landar på 7C/+ i framtiden.