söndag 13 oktober 2013

Kramnäs på jakt efter tak!

Familjen har varit i Köping över helgen. Lördagen hade Sanna ordnat med ett Spa besök i Färna. Spa sviten,champagne och massage stod på schemat. Otroligt skönt och rekommenderas varmt.

Som alltid bjuder det upp för lite klättring och vi körde vägen över Flen för att kolla in ett par tak som ligger uppe på 27crags.com letandet gav ingen utdelning och där markern för blocket ligger finns en av landets plattaste åkrar.

Vi drog vidare till en annan sektor med ett par stora block. Vid parkeringen mötte vi Sammy och Emese. Sammy hade nyss satt upp ett nytt problem som fick bli dagen problem för min del. ett par tarvliga försök på starten med en beta som inte funkade och sten kvalitet som är av den vassare typen resulterade i att detta fick bli dagen problem! Hittade en beta som funkade och fick gjort den. Dalle and the pacific rim job var namnet och jag tippar på 7C+. Sanna fick klättrat en eminent 7A som heter King line. Ibland är det bra att inte veta vad man kör på då det kan sätta käppar i hjulen...

Den tråkiga sidan med Kramnäs och den här sektorn är mark ägaren vilja att förvandla skogen till något taget ur en krigs film från andra världskriget. Området behöver ett par år på sig för att återhämta sig från  skövlingen. Blocken ligger nu exponerade för solen och vintern lämpar sig nog bäst för besök.